Zwiepseweg 53, LOCHEM

Deze woning is succesvol verkocht!
Lees hier de beoordeling van de verkoper over onze dienstverlening.

UNIEK HERENHUIS
Karakteristiek, half vrijstaand herenhuis met monumentale status (gemeentelijk) en diepe achtertuin. Een markante verschijning dankzij statige, gepleisterde traveeën, knipvoeg, erker en glas-in-lood ramen. Binnen zijn er ook veel originele details te vinden, o.a. de hoge stucplafonds, paneeldeuren en authentieke, steile trap. Aan de achterzijde is de begane grond uitgebouwd tot een royale, woonkeuken met leisteenvloer en schuifpui naar de tuin.
Hele diepe (bijna 25 meter) achtertuin met meerdere zitjes, veel groen en zowel een zij-entree langs de woning als een achterentree vanuit de Emmastraat. Achterin de tuin staat een houten schuur en gezellige veranda.
Tegen het oude stadscentrum aan gesitueerd in een sfeervolle straat van Lochem Oost. Op loopafstand van zowel centrum, rivier de Berkel en het buitengebied. Lochem heeft een treinstation, een divers winkelaanbod, meerdere supermarkten en een schouwburg.

PERCEEL
Sfeervolle, diepe achtertuin voorzien van veel groen. Tegen de woning een verhoogd vlonder terras met een heerlijk zitje. Sfeervol looppad door het groen naar de achterzijde.
Achterin de tuin een houten veranda en een ruime schuur. De tuin is gesitueerd op het noordoosten, waar altijd ruimte is voor een zon- of schaduwplekje.
De voortuin is voorzien van meerdere bomen waardoor u beschut in de woonkamer kunt zitten. Leuke sierbestrating en de voordeur aan de zijkant. Via de zijkant is de tuin ook bereikbaar, maar ook vanuit de Emmastraat.

GESCHIEDENIS
Het pand Zwiepseweg 53/55 is een goed voorbeeld van een karakteristiek dubbel herenhuis met bepaalde stijl en bouwwijze uit de 19de eeuw. Gebouwd in de toen neoclassicistische stijl (pilasters, kroonlijsten, cordonlijsten, kapitelen en pleisterwerk.
Het pand behoort tot de grootste en oudste exemplaren van dit type in Lochem. De in de jaren ’20 toegevoegde eker behoort weliswaar niet tot de originele bouw, maar vormt geen wezenlijke aantasting.
Het object is bepalend voor het behoud of zichtbaar houden van een historisch gevormde stedenbouwkundige situatie. Het pand maakt deel uit van de historische bebouwing van de Zwiepseweg, een uitvalsweg die al vrij vroeg in de 19de eeuw van bebouwing werd voorzien. Aanvankelijk stonden hier slechts enige kleine boerderijen en arbeidershuizen, gaandeweg werden er echter ook grote villa's en (vaak gekoppelde) herenhuizen gebouwd, afgewisseld door kleinere burgerwoonhuizen.
Door de zeer afwisselende bebouwing van de Zwiepseweg, maakt dit een straat met veel karakter.

INDELING
Onderverdieping: Provisiekelder vanuit de hal te bereiken.

Begane grond: Hal met vaste kast. Authentiek toilet. Woonkamer met vaste kastenwand, erker en houtkachel. Woonkeuken met gedateerde Siematic keuken, 5-pits gasfornuis, afzuigkap, oven, vaatwasser, koelkast, dakkoepel en schuifpui. Hal met tuindeur en vaste kast met wasmachine aansluiting. Tweede toilet met wandcloset en fontein. Hobbyruimte annex kantoor (in voormalige berging) met daklicht.

1e Verdieping: Overloop met vaste kast. Twee slaapkamers waarvan één met schouw en één met vaste kast. Ruime badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet.
De verdieping is voorzien van een lamelparket.

2e Verdieping: Vaste, steile trap naar de zolder. Derde slaapkamer met dakramen en vaste kasten. Berging met CV opstelling.

KENMERKEN:
Bouwjaar: 1860. Perceel: 310 m². Inhoud: ca. 615 m³. Woonoppervlakte: ca. 143 m². Verwarming: Nefit HR CV (2017). Isolatie: Dak-, gedeeltelijk vloer- en glas. Bijzonderheden: Gemeentelijk monument.

lees meer +
€ 375.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Zwiepseweg 53 - LOCHEM
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 375.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    herenhuis, halfvrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Aanvaarding:
    in overleg
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1860
  • Woonoppervlakte:
    143 m²
  • Perceeloppervlakte:
    310 m²
  • Inhoud:
    615 m³