Nieuweweg 34, LOCHEM

KARAKTERISTIEKE VILLA ‘IN DEN OLIFANT’
Karakteristieke vrijstaande villa met koetshuis, schuur en carport. In 1912 gebouwd onder architectuur, ontworpen en bewoond door de beroemde Lochemse architect G.J. Postel. Zeer riante woning met maar liefst acht kamers en drie badkamers. Dankzij de ruimtes meerdere mogelijkheden denk o.a. een kantoor aan huis, een B&B of atelier, maar is er ook voldoende ruimte voor een groot gezin of logees. Binnen zijn er leuke details te vinden, o.a. balken plafonds, suitedeuren en glas-in-lood ramen. De woning is op een riant perceel gelegen met bijna 1.000 m² eigen grond. Het perceel is keurig onderhouden, er is een veranda en er zijn diverse terrassen. De tuin matcht helemaal met de stijl van het huis. Parkeren kan op eigen terrein of onder de carport.
Op de hoek van een gewilde wijk in Lochem oost gelegen met het buitengebied vlakbij. Op loopafstand van de Berkel, het hertenkamp en ook van het stadscentrum gelegen.

PERCEEL
Keurig onderhouden tuin met een speelse indeling.
Meerdere terrassen, trappetjes en veel groen. Een beschut plekje vindt u onder de veranda. Doordat er meerdere terrassen aanwezig zijn kunt u altijd een plekje in zowel de schaduw als de zon vinden.
Verder is er een groot gazon, zijn er hagen en grote bomen.
De woning is zowel vanuit de Nieuweweg als de H. Postelweg te bereiken. Met aan de voorzijde een grindpad met plaats voor meerdere auto’s. Via het zijpad bereikt u de carport en het koetshuis. Aan parkeerplek geen gebrek.

INDELING
Onderverdieping: Kelder.

Begane grond: Entree. Hal. Toilet met wandcloset en fontein. Woonkamer met erker, houtkachel, suitedeuren naar het atelier en openslaande tuindeuren. Eetkamer met openslaande tuindeuren. Kantoor annex slaapkamer met tuindeur. Hal. Badkamer met douche, wastafel en toilet. Berging met CV opstelling. Zijportaal. Keuken met schouw, afzuigkap, vaatwasser, oven en koelkast.

1e Verdieping: Vide. Drie slaapkamers waarvan twee met vaste kasten en één met wastafel. Tweede badkamer met ligbad, douche, toilet, dubbele wastafel, dakraam en elektrische vloerverwarming. Overloop met vaste kast en dakraam. Vierde slaapkamer met dakramen en vaste kast. Derde badkamer met douche, toilet, wastafel en sauna (stoom en infrarood).

Zolder: Middels vlizotrap te bereiken bergzolder.

KENMERKEN
Bouwjaar: 1912. Perceel: 995 m². Inhoud: ca. 895 m³. Woonoppervlakte: ca. 220 m². Verwarming: HR CV & houtkachel.
Isolatie: Glas- en dakisolatie. Energielabel: E. Bijzonderheden: Beschermd stadsgezicht.

lees meer +
€ 895.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Nieuweweg 34 - LOCHEM
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 895.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Aanvaarding:
    in overleg
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1912
  • Woonoppervlakte:
    220 m²
  • Perceeloppervlakte:
    995 m²
  • Inhoud:
    895 m³