Barchemseweg 98, LOCHEM

Scandinavische woonbeleving. Aan de Barchemseweg, aan de rand van Lochem vindt u deze stoere bosvilla met twee zelfstandige woonlagen. De IJslandse architect Jón Kristinsson koos in 1976 voor enorme glazen puien, open ruimtes en veel hout. Zo dringt de natuur tot diep in het huis door. De omringende boomtoppen doen de rest.

Midden in het bos
De bijzondere ligging - op de flanken van de Lochemse Berg - stond bij het ontwerp voorop. De entree lijkt zich op de begane grond te bevinden maar niets is minder waar. U bevindt zich min of meer halverwege de stammen van de bomen. Onder deze woonlaag is nog een, minstens zo grote verdieping. Als u wilt is deze geschikt voor zelfstandige bewoning maar u kunt hem ook (gedeeltelijk) bij uw eigen woning betrekken.

Zeeën van licht
De living is omgeven met een geheel glazen pui met maar liefst 5 schuifpuien van ruim 2,2 meter hoog die allemaal open kunnen. Op een mooie dag geeft dat een wel heel speciale woonbeleving. De functionele glazenwassersdrempel vormt een ruimtelijke balustrade rondom. Luxe dakvensters zorgen voor speelse lichteffecten. U opent en sluit ze met behulp van een afstandsbediening. Dat geldt ook voor de raambekleding. Sensoren regelen dat de vensters bij regen automatisch sluiten.

Droomhuis
Grote open ruimtes staan - via een vide, onverwachte doorkijkjes of ramen op plekken waar u een binnenmuur verwacht - met elkaar in verbinding. Beneden daarentegen zijn meerdere kleine vertrekken gecreëerd. Het samenspel tussen de twee woonlagen, de bijzondere sfeer en inspirerende omgeving bieden fantastische mogelijkheden. Voor een droomhuis voor het hele gezin. Voor een kantoor aan huis. Voor inwonende familieleden of een waanzinnige bed & breakfast.

Buitenleven
Te midden van het glooiende bosperceel ontvouwt zich een groot, aflopend gazon. De rust die ervan uit gaat is maar schijn. Vanaf het hoger gelegen terras spot u al snel beweging. Konijnen en hazen bijvoorbeeld. Of een buizerd die opstijgt uit de boomtoppen. In de bosrand – wel even zoeken - bevindt zich nog een intieme plek om te borrelen of picknicken. De onderste woonlaag geniet van wellness-faciliteiten inclusief sauna. U loopt er zo de bostuin in. Hout hakken, vuurtje stoken, voetballen. Misschien wel een buitensauna, kas of spannende boomhut. Is het al weekend?

Overal dichtbij
De Barchemseweg ligt ten zuiden van landstad Lochem: een van oudsher levendig stadje met een grote aantrekkingskracht op rijke fabrikantenfamilies en forensen. Inmiddels weten steeds meer creatievelingen Lochem te vinden. Er is een ruim winkelaanbod waaronder fijne speciaalzaken en een mooie boekhandel. Er zijn scholen, sportclubs, een middelbare school en een treinstation. Vanuit uw voordeur wandelt u zo het bos in. De vijftig meter hoge Lochemse Berg aan de overkant daagt u graag uit voor een klim. De hockeyclub ligt op loopafstand.
Tip: Mocht u het huidige pand willen aanpassen aan uw eigen woonwensen? Het bureau waar architect Jón Kristinsson zijn naam aan verbond, is recent samen gegaan met een vooraanstaande Lochemse architect en heet MA-KR.

Indeling
Souterrain: Woon-/Eetkamer. Keuken. 3 Slaapkamers. Hal. Toilet. 2 Badkamers. Bergruimte. Berg-Stookruimte. Badkamer/Praktijkruimte.

Parterre: Entree. Garderobe. Toilet. Vestibule met trappenhuis, meterkast en toegang tot bijkeuken en garage. Woonkamer met haardpartij en 4 schuifpuien. Slaapkamer met schuifpui, inloopkast en badkamer. Open keuken met toegang tot bijkeuken en eetkamer met schuifpui.

1e verdieping: Overloop. Vide. Ruimte voor kantoor/ slaapkamers.

Bouwkenmerken
Bouwjaar: 1976. Perceel oppervlakte: 12.627 m². Inhoud: ca. 1.485 m3. Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 376 m².
Overig inpandige ruimte: ca. 29 m². Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 104 m². Bouwwijze: de villa is opgetrokken in stenen gevels, houten kozijnen en betonvloeren. Dakbedekking: de villa is voorzien van een pannen gedekt dak.
Verwarming: de villa wordt verwarmd middels hete lucht verwarming. Isolatie: de villa is voorzien van al dan niet gedeeltelijk gevel-, dak-, vloer- en glasisolatie. Zonnepanelen: 34. Energielabel: B.

Verkoop op basis van gunning verkoper

lees meer +
€ 1.250.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Barchemseweg 98 - LOCHEM
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 1.250.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    villa, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Aanvaarding:
    in overleg
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1976
  • Woonoppervlakte:
    376 m²
  • Perceeloppervlakte:
    12627 m²
  • Inhoud:
    1485 m³