Rengersweg 5, LAREN

BEELDBEPALEND EN VEELZIJDIG!
Zeer royale (ca. 320 m²), vrijstaande villa ‘Molenzicht’ met fenomenale tuin, eigen oprit, vrijstaande garage, schuur en veranda. Een villa met rijke historie en vele stijlkenmerken, verdeeld over 3 woonlagen met maar liefst 8 (slaap)kamers en 2 badkamers. Het geheel leent zich uitstekend voor inwoning, bed & breakfast of kantoor aan huis, maar dankzij de bestemming ‘centrum’ behoort lichte horeca (theetuin), detailhandel en/of maatschappelijk voorzieningen tot de mogelijkheden. Het perceel is bijna 3.000 m² groot met volledig vrij gelegen achtertuin welke schitterend is aangelegd met meerdere terrassen, groot gazon, vijver en monumentale rode beuk.
Aan de gezellige, doorgaande weg in hartje Laren bevinden alle voorzieningen zich binnen loopafstand, maar wandelt u ook zo naar de natuur. Het dorp ligt op slechts 10 autominuten van de snelweg A1 en heeft een rechtstreekse busverbinding naar Deventer centraal. Wonen in deze statige villa centraal in het dorp met ongekende vrijheid aan de achterzijde, een woonlocatie die je moet ervaren.

GESCHIEDENIS
Villa 'Molenzicht'
Dokter Huender heeft in 1858 de woning laten bouwen aan de Rengersweg. Laren was toen nog een heel klein dorpje. In de kom stonden een paar herbergen, het van ouds bekende Witkamp en Eggink “de Smid”. Men kwam al wel van heinde en verre naar de Larense kermis op de eerste maandag in september. Het dorpje kende nog geen spoor of tram, zelfs geen grindweg. Bovenstaand schilderij dateert uit 1866. Omcirkelt de in 1858 gebouwde woning door Dokter Huender. Dr. Huender is overleden op 5 november 1911. Vermoedelijk hebben de nieuwe bewoners toen de nok verhoogd, en heeft de villa haar markante aanzicht gekregen welke nog steeds tot de verbeelding spreekt.
Afgelopen eeuw hebben er intern meerdere verbouwingen plaatsgevonden, waarbij de meest recente na sluiting van de praktijk aan huis (2009) is geweest door realisatie van een royale, tuingerichte woonkeuken.

PERCEEL
De woning is aan twee zijden bereikbaar, aan de ene kant de voormalige ingang van de dokterspraktijk en aan de andere zijde uw eigen oprit gemarkeerd door een monumentale rode beuk.
De grind oprit leidt naar een ruime parkeerplaats voor meerdere auto’s en de garage welke is voorzien van (schuif)deur.
Vanaf de veranda kijkt u schitterend over het flinke (speel)gazon. Privacy en groen zijn de kernwoorden van deze achtertuin. Het geheel is fraai aangelegd en verzorgd. Dankzij de vele struiken en bomen is er een rijke flora en fauna met eenden, eekhoorns en vele (zang)vogels.

INDELING
Onderverdieping: Vanuit de hal te bereiken provisiekelder (onder de opkamer).

Begane grond: Voordeur naar lange gang/ hal. Toilet met fontein. Bijkeuken annex berging. Lichte woonkamer met erker, openslaande terrasdeuren en houtkachel. Twee woon- annex werkkamer.
Tuingerichte, complete woonkeuken met kookeiland voorzien van 6-pits Smeg gasfornuis en granietenblad, stookkanaal, zijdeur en openslaande tuindeuren. Achterportaal. Bijkeuken met wasmachine- en drogeraansluiting. Royale (voormalig praktijkruimte) werk- annex slaapkamer met eiken vloer en mogelijkheid om aansluitend een badkamer te realiseren.

1e Verdieping: Overloop met vaste kast. Vier slaapkamers waarvan één met toegang tot het platte dak en de badkamer. Ruime badkamer met hoekbad, douche, 2e toilet, dubbele wastafel en vloerverwarming. Separate sauna. Bergzolders met CV opstelplaats. De verdieping is voorzien van vloerbedekking.

2e Verdieping: Overloop met vaste kasten. Twee slaapkamers. Badkamer met douche, wastafel en dakraam.
Bergzolders. De verdieping is voorzien van vloerbedekking.

KENMERKEN
Bouwjaar: 1858. Perceel: 2.888 m². Inhoud: ca. 1.335 m³. Woonoppervlakte: ca. 320 m².
Verwarming: Remeha HR-CV combi (+/-2015). Gedeeltelijk glas-, muur-, dak- en vloer. Energielabel: In aanvraag.

lees meer +
€ 895.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Rengersweg 5 - LAREN
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 895.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    villa, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Aanvaarding:
    in overleg
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1858
  • Woonoppervlakte:
    320 m²
  • Perceeloppervlakte:
    2888 m²
  • Inhoud:
    1335 m³