Deventerweg 49, LAREN

KARAKTER IN HET DORP
Markant, half vrijstaande (gezins)woning met eigen oprit, carport en twee schuren. Dit gemeentelijke monument is begin 20-eeuw gebouwd als kapitale T-boerderij welke dienst deed als schoolmeesters woning. Rijk gedetailleerd met luiken, gepleisterde plint, geboorte- en sluitstenen, een 14 meter(!) lange granitovloer in de hal, balken plafond en paneeldeuren. De langgerekte begane grond heeft een voormalig kamer-en-suite en als extra een slaap- annex werkkamer boven de provisiekelder. Met 3 (slaap)kamers op de verdieping is er volop ruimte. De zij tuin is gezellig en groen ingericht met een sfeervolle veranda, behoorlijke privacy en de middag- en avondzon op het terras. Aan de doorgaande weg door het dorp Laren gelegen met alle winkels binnen handbereik. De Hanzestad Deventer is uitstekend per auto of openbaar vervoer te bereiken.

PERCEEL
Het perceel van 410 vierkante meter dat gelegen is op het westen, biedt een ontspannen en gezellige sfeer.
Goed onderhouden groene tuin met bloeiende bloemen creëren een aangenaam geheel. Er zijn gezellige zitplekken om van te genieten. Of je nu wilt lezen in de schaduw of de ondergaande zon wilt bewonderen, dit perceel is een gezellige plek om thuis te komen.

INDELING
Onderverdieping: provisiekelder vanuit keuken te bereiken.
Begane grond: Hal met originele granietvloer. Toilet met wandcloset en fontein. Woonkamer met een massieve parketvloer en zowel een schouw in de voor- als achterkamer. Dichte, eenvoudige keuken met een plavuizen vloer, boiler, afzuigkap, oven, koelkast, vriezer, 4-pits gaskookplaat, wasmachineaanlsuiting, drogeraansluiting en een deur die toegang biedt tot de tuin. Slaap- c.q. werkkamer met hoekkast.
1e Verdieping: Overloop. Toilet. Drie slaapkamers waarvan een met inloopkast en waarbij de andere twee slaapkamers zijn voorzien van een dakkapel. Badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel, was en droger aansluiting en balkondeur.
2e Verdieping: Bergzolder bereikbaar middels vlizotrap.

KENMERKEN
Bouwjaar: 1915. Perceel: 410 m². Inhoud: ca. 645 m³. Woonoppervlakte: ca. 152 m². Verwarming: Nefit CV HR (2006).
Isolatie: Glas en gedeeltelijk dak. Bijzonderheden: Gemeentelijk monument (geen energielabel benodigd) en 8 zonnepanelen (2023) aanwezig.

lees meer +
€ 400.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Deventerweg 49 - LAREN
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 400.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, halfvrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Aanvaarding:
    in overleg
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1915
  • Woonoppervlakte:
    152 m²
  • Perceeloppervlakte:
    410 m²
  • Inhoud:
    645 m³