Haaksbergseweg 23, EIBERGEN

Haaksbergseweg 23 - Eibergen

VRIJSTAAND KLASSIEK HERENHUIS MET KARAKTER

Aan de rand van Eibergen, nabij het mooie en uitgestrekte buitengebied waardoor de rivier De Berkel stroomt, staat die fraaie karakteristieke jaren ’30 huis. De robuuste maar tegelijkertijd elegante bouwstijl uit de jaren ‘30 treft u in dit huis aan in de vorm van onder andere originele paneeldeuren, de prachtige hal met originele tegelvloer en mooie trap. Uiteraard ontbreekt ook het glas-in-lood niet dat in de gehele woning bewaard is gebleven.

Maar vergis u niet: deze woning bezit naast een flinke dosis karakter ook het gewenste hedendaags comfort. Hier vindt u de perfecte mix van authenticiteit en luxe. Als kers op de taart beschikt dit huis ook nog over een zeer royaal vrijstaand bijgebouw met twee verdiepingen. Dit bijgebouw is niet alleen perfect als hobbyruimte, maar is ook ingericht voor wonen en werken aan huis of kan worden getransformeerd tot fantastisch gastenverblijf. Aan u de keuze. Deze woning moet u zelf ervaren…U bent van harte welkom!

De uitstraling van de woning is robuust met bakstenen gevels voorzien van de voor de jaren ’30 kenmerkende trasraamstenen en verdiepte voeg. De markiezen aan voor- en zijkant van het huis brengen het geheel in balans. Veel authentieke elementen zijn zorgvuldig bewaard gebleven zoals glas-in-lood, de fraaie originele voordeur en de karakteristieke tegelvloer bij de overdekte entree en in de hal. Verder kent het huis een uitstekend afwerkingsniveau met gebruik van hoogwaardige materialen zoals de keramische tegelvloer die is toegepast in woonkamer, keuken en bijkeuken (geheel voorzien van vloerverwarming). Het gebruik van dezelfde tegel in de toiletruimte en badkamer, maar ook het consequent doorgevoerde rvs hang- en sluitwerk zorgt ervoor dat het huis rust uitstraalt.

Het Achterhoekse dorp Eibergen kent een mooi en uitgestrekt buitengebied met prachtige fiets-/ en wandelpaden, de rivier de Berkel, de Mallumse Molen met het Muldershuis, wandelpark “De Maat” met het openlucht theater en het centrum met onder andere diverse winkels, supermarkten, medische voorzieningen zoals huisartsen, apotheek en satellietvestiging ziekenhuis Winterswijk.

Kortom, een sfeervol en karakteristiek huis voorzien van alle luxe en comfort dat aanvoelt als een warme deken en daar bovenop het multifunctionele bijgebouw dat u een legio aan mogelijkheden biedt!

Het perceel is maar liefst 645m² groot en heeft aan de voorzijde 3 parkeerplaatsen op eigen grond en een royale oprit. Aan de voorzijde is de tuin afgescheiden door middel van een fraai smeedijzeren sierhek, voorzien van afsluitbare toegangspoort. Zowel de voortuin als achtertuin zijn royaal bemeten. De achtertuin biedt volledige privacy en is fraai aangelegd met beukenhagen, platanen en lavendel. Vanaf een van de terrassen die de achtertuin rijk is, kunt u tijdens lange zomeravonden heerlijk genieten van uw vrije tijd.

In de achtertuin vindt u het royale, vrijstaande bijgebouw met een oppervlakte van maar liefst 46m² en bestaande uit 2 verdiepingen. Het bijgebouw is volledig geïsoleerd en beschikt over een eigen cv-installatie en toilet. Daarnaast zijn de ruimtes beneden en boven volledig voorzien van airconditioning. Ook aan duurzaamheid is gedacht: in 2019 zijn op het dak van het bijgebouw 12 zonnepanelen geplaatst. De bovenverdieping is in 2015 middels plaatsing van een royale, met zink beklede dakkapel verbouwd tot een ruim kantoor. Hierdoor is het bijgebouw niet alleen perfect geschikt als hobbyruimte of gastenverblijf, maar ook ideaal voor wonen en werken aan huis, zeker in deze tijd een niet te onderschatten pluspunt.

Indeling woonhuis:
Begane grond: Overdekte entree met originele voordeur en glas-in-lood, sfeervolle hal met originele tegelvloer, lambrisering en trap. Vanuit de hal is tevens de ruime provisiekelder bereikbaar, de vloer is hier afgewerkt met mooie plavuizen en de kelder heeft stahoogte. Ideaal om uw wijnvoorraad te bewaren.
De gezellige living kent veel lichtinval door de fraaie raampartijen met glas-in-lood. De vloer is afgewerkt met een luxe keramische tegelvloer voorzien van een comfortabele vloerverwarming en aan de voorzijde bevindt zich de karakteristieke erker. Aan de achterzijde van de living, met de openslaande tuindeuren naar een van de terrassen, is plek voor een flinke eettafel waar lekker geborreld en getafeld kan worden. Aansluitend de open designkeuken van Siematic voorzien van composiet werkbladen en de meest luxe Miele inbouw-apparatuur. Bent u een echte kookliefhebber dan kunt u hier uw hart ophalen met onder meer: 4 pits i-cooking systeem inclusief wokbrander (ABK Innovent), een volledig in het plafond geïntegreerde afzuigkap (ABK Innovent), grote oven met pyrolyse functie en temperatuurmeter, warm-houdlade, combimagnetron, stoomoven met 120 graden drukopbouw, geïntegreerd koffiezetapparaat (Nespresso), vaatwasser, Quooker, en een exclusieve SUB-Zero wijnkoelkast met 2 instelbare klimaatzones voor witte en rode wijn. Aangrenzend is de praktische en keurig afgewerkte bijkeuken met keramische uitstortgootsteen, warm- en koudwaterkraan en een kastenwand waarin de wasmachine en wasdroger onzichtbaar zijn weggewerkt. In de hoek van de bijkeuken bevindt zich de fraaie toiletruimte met modern hangcloset. Vanuit de bijkeuken is via een tuindeur de achtertuin te bereiken.
1e Verdieping: Overloop, 3 slaapkamers waarvan 2 slaapkamers voorzien van een vaste kast en airconditioning. Des stijl die u op de begane grond vindt is doorgetrokken in de luxe badkamer. Hier kunt u relaxen in het ligbad of genieten van een heerlijke douche. Verder treft u hier een 2e hangcloset, design wastafel en designplaatradiator aan. De vloer is ook hier voorzien van een comfortabele vloerverwarming. Het geheel wordt afgemaakt met bijpassende rvs-thermostaatkranen.
2e Verdieping: Via de vaste trap bereikt u de 2e verdieping met 4e slaapkamer voorzien van vaste kasten en Velux-dakraam en een royale bergzolder voorzien van dakkapel. Komt u nog een kamer tekort? Geen nood, het realiseren van een extra kamer behoort tot de mogelijkheden.

Indeling bijgebouw:
Begane grond: Royale multifunctionele ruimte voorzien van toilet en eigen cv-installatie. Afmeting: 4 meter breed en 11,5 meter lang. De gehele ruimte beneden is voorzien van airconditioning.
1e Verdieping: Royale en met zink afgewerkte dakkapel die dienst doet als kantoor/werkruimte, uitgerust met grote raampartijen voorzien van draaikiep-mechaniek. Ook in deze ruimte ontbreekt airconditioning niet. Tevens is hier nog een royale bergzolder aanwezig.

Kenmerken:
Bouwjaar: 1933. Perceel: 645 m². Inhoud: ca. 526 m³ (woning). Inhoud: ca. 246 m³ (luxe bijgebouw).
Woonoppervlakte: ca. 135 m² (woning). Woonoppervlakte: ca. 64 m² (luxe bijgebouw).
Overige inpandige ruimte: ca. 9 m². Gebouw gebonden buitenruimte: ca. 9 m².
Verwarming: HR Vaillant, bouwjaar: 2012. Isolatie: grotendeels vloerisolatie en deels isolerende beglazing.
Energielabel: E.

lees meer +
€ 500.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Haaksbergseweg 23 - EIBERGEN
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 500.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    herenhuis, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Aanvaarding:
    in overleg
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1933
  • Woonoppervlakte:
    199 m²
  • Perceeloppervlakte:
    645 m²
  • Inhoud:
    772 m³