Molbergsteeg 1, DEVENTER

UNIEK IN VELE OPZICHTEN
Charmante, uitgebouwde woonboerderij met vrijstaande houten paardenstal en garage. De romantische rieten kap, luiken en de authentieke gebinte constructie spreken tot de verbeelding. In de 70-er jaren verbouwd tot de huidige indeling met het complete woongenot gelijkvloers. Het geheel verdient wel een grondige verduurzaming en modernisatie, zowel binnen als buiten. Compleet beschut en volledig in privacy gelegen perceel met ruim 6.000 m² eigen grond met een fraaie, open plek tussen de eigen boomopstanden. Perfect op de zon gesitueerd met tuin/terras op het zuidwesten.
Verrassend rustig aan een (fiets) zandweg gelegen tussen nieuw gecreëerde natuur in de bufferzone tussen het dorp Epse en het bedrijvenpark A1. Een unieke combinatie tussen vrij en buiten wonen op slechts enkele fietsminuten van het bruisende stadsleven van Deventer.
Hier ligt de wereld aan uw voeten.

PERCEEL
Een paard of klein vee aan huis? Hier zijn zeker mogelijkheden.
Met 6.245 m² grond is er voldoende ruimte voor een grote moes- en/of siertuin, maar ook het houden van een paard kan prima.
Het perceel is beschut dankzij vele boomopstanden, waarbij er een fraaie open plek op de zuidwestzijde van de woonboerderij is gelegen. Een rijke flora en fauna op eigen terrein.
Directe uitloop en fiets mogelijkheden naar de stad of de omliggende natuur.

INDELING
Begane grond: Hal met trapkast. Toilet met fontein. Sfeervolle woonkamer met openhaard, openslaande tuindeuren en gebinten constructie in het zicht. Open keuken met kookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasser, koelkast en tuindeur. Bijkeuken met CV opstelling, stortbak en wasmachine- en drogeraansluiting. Binnenhal. Twee slaapkamers waarvan één ruime tweepersoonsslaapkamer met vaste kast en badkamer. Badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel.

1e Verdieping: Vaste trap naar de 1e verdieping met open werkruimte en mogelijkheid om een extra (slaap)kamer te creëren. Derde slaapkamer met dakkappelen. Tweede, eenvoudige badkamer met douche en wastafel.

KENMERKEN
Bouwjaar: 1866. Perceel: 6.245 m². Inhoud: ca. 620 m³. Woonoppervlakte: ca. 162 m². Verwarming: Nefit HR CV (2013).
Isolatie: Gedeeltelijk glas. Energielabel: E. Bijzonderheden: Verkoopvoorwaarden gemeente Deventer en procedure inschrijving (zie informatie verderop in deze brochure).


VERKOOPVOORWAARDEN EN INSCHRIJFPROCUDURE
1. Wie kunnen kopen
Uitsluitend natuurlijke personen die de woning zelf zullen bewonen kunnen een bieding op de woning uitbrengen. Makelaars, projectontwikkelaars en/of andere rechtspersonen en samenwerkingsvormen worden daarom van het doen van een bieding uitgesloten. Ook geldt een verbod tot verkoop van de woning binnen 5 jaar na eigendomsoverdracht van de woning.

2. Notaris
De akte van levering van de gekochte woning dient bij voorkeur plaats te vinden bij een notariskantoor te Deventer. De gemeente heeft als verkopende partij algemene volmachten voor levering bij notariskantoren te Deventer. Indien door koper gekozen wordt voor een notariskantoor buiten Deventer zullen mogelijke extra kosten voor rekening van koper zijn.

3. Wat wordt er verkocht
De verkoop zal plaatsvinden in de huidige staat (“as is where is”) van onderhoud van de woning.

4. Verkoop bij inschrijving
Conform gemeentelijk beleid vindt de verkoop bij inschrijving op een openbare wijze plaats via Funda, de website van de gemeente www.deventerverkoopt.nl, en de website van de makelaar www.beltman.nl.

5. Procedure inschrijving
Voor het uitbrengen van een bieding op de woningen is het “Procedure inschrijving Molbergsteeg 1 te Deventer” opgesteld. Deze is via het biedplatform “Move” en op aanvraag via info@beltman.nl beschikbaar. Een bieder brengt zijn bod uit met dit formulier.
Indien voor het uitbrengen van een bieding niet gebruik wordt gemaakt van het daarvoor opgestelde biedingsformulier op het biedplatform "Move” dan is de bieding niet ontvankelijk en wordt deze niet meegenomen in de beoordeling.

6. Bod uitbrengen
Gegadigden krijgen de gelegenheid om tot 16 januari 2024 12:00 uur een bieding te doen.
Alle biedingen van kandidaat kopers worden automatisch vastgelegd in een geanonimiseerd biedlogboek (Move) van Beltman makelaars.
Het biedlogboek wordt door de verkopend makelaar en in het bijzijn van de gemeente op 16 januari 2024 na 12:00 uur geopend.
Alleen volledig ingevulde biedformulieren op het biedplatform "Move” met benodigde bijlagen worden ontvankelijk verklaard.
Het bod moet worden uitgedrukt in één bedrag in gehele euro’s. Een bod dat niet is uitgedrukt in hele euro ’s is ongeldig.
Een middels het biedingsformulier uitgebracht bod kan na de inlevering niet worden gewijzigd.
Elke bieder blijft aan zijn bod gebonden, totdat:
- De verkoper gunt aan een ander; of
- Vaststaat dat niet wordt gegund; of
- De verkoop bij inschrijving wordt afgelast.

7. Financieringsvoorbehoud
Voor elke bieder geldt een financieringsvoorbehoud van 6 weken.
Een bieder kan ervoor kiezen geen financieringsvoorbehoud op te nemen. Hieraan wordt door de gemeente alleen meerwaarde toegekend bij gelijke biedingen. Indien noodzakelijk kunnen koper en de gemeente een verlenging overeenkomen. Het financieringsvoorbehoud mag niet meer bedragen dan € 675.000,- (zegge zeshonderdvijfenzeventigduizend euro).

8. Voorlopige gunning
De gemeente selecteert de hoogste bieder.
De uitkomst zal binnen 3 weken na het openen van het biedlogboek per mail bekend gemaakt worden aan de gegadigden die een biedingsformulier hebben ingeleverd. De hoogste bieder die door de gemeente is geselecteerd wordt telefonisch benaderd door Beltman Makelaars.
Het bevoegde bestuursorgaan van de gemeente Deventer neemt een beslissing over de voorlopige gunning aan de geselecteerde bieder.
De gemeente Deventer heeft het recht om niet over te gaan tot gunning. Het besluit van de gemeente tot voorlopige gunning staat niet open voor bezwaar en beroep.

9. De ondertekening van de koopovereenkomst
De koopovereenkomst zal na de voorlopige gunning ondertekend worden door de koper en vervolgens door de gemeente Deventer.
In de koopovereenkomst zijn ontbindende en opschortende voorwaarden opgenomen.

10. Bibob screening
De gemeente behoudt zich het recht voor om partijen te screenen op integriteit op basis van de regelgeving zoals vastgelegd in de Wet Bibob. De Wet Bibob moet voorkomen dat de overheid ongewild criminele activiteiten ondersteunt door contracten aan te gaan met partijen die misbruikt worden voor illegale praktijken. Indien de verklaringen of gegevens niet volledig en naar waarheid worden ingediend, leidt dit tot uitsluiting van verdere deelname aan de verkoopprocedure.
Bij de ondertekening van de koopovereenkomst door de koper zal de koper het Bibob-formulier ingevuld en ondertekend aan de gemeente overhandigen.

11. Totstandkoming overeenkomst
Het bevoegde bestuursorgaan van de gemeente Deventer gaat pas na afronding van de Bibob screening over tot besluitvorming over de verkoop en definitieve gunning. De overeenkomst komt niet eerder tot stand indien en nadat het bevoegde bestuursorgaan tot verkoop heeft besloten. Het besluit van de gemeente tot definitieve gunning staat niet open voor bezwaar en beroep.

lees meer +
€ 675.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Molbergsteeg 1 - DEVENTER
Kenmerken
 • Overdracht
 • vraagprijs
  € 675.000,- k.k.
 • Soort woonhuis:
  woonboerderij, vrijstaande woning
 • Status:
  verkocht onder voorbehoud
 • Aanvaarding:
  in overleg
 • Bouw
 • Bouwjaar:
  1866
 • Woonoppervlakte:
  162 m²
 • Perceeloppervlakte:
  6245 m²
 • Inhoud:
  620 m³