Ehzerallee 12, ALMEN

Ehzerallee 12 - Almen

STATIG RIETGEDEKT NABIJ LANDGOED!

Riant, vrijstaand herenhuis met garage en ruim een halve hectare grond rondom. Riet gedekte 30-er jaren villa gebouwd als dokterswoning van het sanatorium PW Janssen met bijna 200 m² woonoppervlakte, 5 slaapkamers, 2 badkamers, hoge plafonds, granitovloer, paneeldeuren, enz. Veelzijdig en aansprekend. Royaal kavel van bijna 6.000 m² met groot (speel)gazon, houtsingel, voorname entree en veel privacy rondom. Tegen Landgoed Ehzerwold gelegen met directe uitloop naar riviertje de Berkel en Landgoed de Velhorst. Op fietsafstand van het charmante dorp Almen welke omringd wordt door bossen en centraal tussen Lochem, Zutphen en Deventer is gesitueerd. Een fantastische woonomgeving met veel ruimte en groen.

Omzoomd door groene hagen en bosschages, een ruimtelijke tuin rondom met altijd een zon- en/of schaduwplek. Het huis ligt centraal op het perceel.
Vrijstaande, stenen garage (ca. 26 m²) welke is uitgevoerd in spouw en ruimte biedt voor de wasmachine- en drogeraansluiting. Aan de garage is een praktische overkapping en (fietsen)schuur gebouwd.

Indeling:
Kelder: Vanuit de hal te bereiken provisiekelder met meerdere compartimenten, alsmede de opstelplaats van de CV ketel.
Begane grond: Entree met originele granitovloer. Toilet met fontein. Riante, lichte L-vormige woonkamer met erker, openslaande terrasdeuren, zwart marmerenschouw, stookkanaal en eiken parketvloer. Modern keuken is voorzien van een inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, combi-oven, granietaanrechtblad en tuindeur.
1e verdieping: Overloop. Vier slaapkamers waarvan twee slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten en een wastafel. De bovenverdieping beschikt ook over veel ramen voor een fijne lichtinval. Badkamer voorzien van whirlpool, douche, wastafel en wandcloset.
2e verdieping: Overloop. Hoge zolder compleet ingericht als hoofdslaapkamer voorzien van meerdere dakramen, dakkapel, inloopkast en open badkamer met wastafelmeubel, douche en wandcloset.

Bouwjaar 1926. Perceel ca. 5.837 m². Inhoud ca. 885 m³. Woonoppervlakte ca. 215 m².
Verwarming HR-CV Nefit Ecoline. Isolatie Dak-, Muur-, Plafond- en gedeeltelijk glas. Energielabel E.

lees meer +
€ 695.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Ehzerallee 12 - ALMEN
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 695.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    eengezinswoning, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Aanvaarding:
    in overleg
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1926
  • Woonoppervlakte:
    215 m²
  • Perceeloppervlakte:
    5837 m²
  • Inhoud:
    885 m³