Bakkersteeg 1, ALMEN

Deze woning is succesvol verkocht door Beltman Makelaars B.V.
Lees hier de beoordeling van de verkoper over onze dienstverlening.

Bakkersteeg 1 te Almen

WEGENS DE GROTE BELANGSTELLING ZIJN DE KIJKMOMENTEN VOOR DEZE WONING HELAAS INMIDDELS VOLGEPLAND. INDIEN U SERIEUZE INTERESSE HEEFT, EN U WILT OP DE RESERVELIJST, GRAAG KENBAAR MAKEN MIDDELS EEN E-MAILBERICHT OF FUNDA. HARTELIJK DANK!

SFEERVOL OP EEN MAGNIFIEKE LOCATIE!

Schitterende, vrijstaande woonboerderij met fraai aangelegde tuin, kas en boerenschuur. De boerderij is in 1862 gebouwd en smaakvol gerenoveerd en gemoderniseerd. Oorspronkelijk werd hier het brood gebakken, daarom heet het ook de Bakkersteeg. Daar waar nu de bad- en slaapkamer zijn zat vroeger een klein kruidenierswinkeltje. Van een deel van de vroegere broodoven is nu een pizzaoven in de tuin gebouwd. Verderop in de straat stond de molen waar de meel vandaan kwam. De woning is gemoderniseerd met respect voor de historie en met behoud van authentieke details en met goede isolatie en energielabel A. Binnen heerst er een speelse en sfeervolle indeling, meerdere vides met prachtig uitzicht, een opkamer en houten balken. Met een vloeroppervlakte van 242 m² is hier alle ruimte voor een (samengesteld) gezin. Levensloopbestendig wonen kan ook, dankzij de slaap- en badkamer op de begane grond. Het perceel van 2.010 m² heeft prachtige tuinen en een grote schuur. Bovendien kan men aan bijna alle kanten genieten van een grandioos groen uitzicht. In de glazen tuinkas is een sfeervol zitje gecreëerd waardoor u ook in het voor- en naseizoen heerlijk buiten kunt zitten. De royale (nieuw gebouwde), boeren schuur met vliering biedt genoeg (berg)ruimte. Gelegen aan een rustig klinkerweggetje naast het pad van ’t Almens Ommetje en nabij landgoed ‘t Elger. Het dorp Almen is sfeervol en biedt alle benodigdheden nabij. Almen heeft een buurtsuper, zwembad, tennisbaan, basisschool, museum en uiteraard heerlijke wandel- en fietsmogelijkheden in de natuur.

PERCEEL
Genieten van het buitenleven kunt u hier zeker. Meerdere zitjes op diverse plekken dus er is altijd een plekje in de zon of de schaduw te vinden.
De bijzonder weelderige en goed onderhouden tuin loopt bijna geheel rondom de boerderij. Op een plekje verstopt in het groen, ligt een leuke ronding met vuurplaats. Daar staat ook de pizzaoven. Deze oven is de originele oven uit de voormalige bakkerij.
De schuur biedt veel berg- en werkruimte. Hier bevindt zich ook een grondwaterpomp en diverse buitenstopcontacten. Tegen de zijgevel van de boerderij zit nog een werkende originele handpomp. De fraaie kas is geplaatst in 2021 en doet nu dienst als serre, doch is ook zeker geschikt als kweekkas.
In het kort komt het er op neer dat als u buitenaf wilt wonen, plezier beleeft aan een mooi aangelegde tuin en toch vlakbij diverse faciliteiten wilt wonen, u hier aan het juiste adres bent.

INDELING
Onderverdieping: Twee provisiekelders. Vanuit de woonkamer of de werkkamer te bereiken. Één van de kelders dient nu als wijnkelder.

Begane grond: Lichte hal. Trap naar verdieping. Toilet met wandcloset en fontein. Karaktervolle woonkamer, af te sluiten met royale schuifdeuren, met lichtstraat, openslaande deuren naar de mooie tuin met fraai uitzicht, schouw met houtkachel en parketvloer. Ingang tot de (proviand)kelder met raampje, voorzien van tralies. Royale woonkeuken met kookeiland, 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven, koelkast en tuindeuren. Grote oude staldeuren zijn nu grote ramen met roede verdeling. De originele stalraampjes fungeren als schilderijtjes. Bijkeuken met aanrechtblad en spoelbak, daaronder mogelijkheid voor een wasmachine en/of droger. Vaste kastenwand onder de trap met veel bergruimte. De trap leidt naar de berging. Deur naar buiten. Ook beneden bevindt een ruime slaapkamer met doorgang naar de badkamer. Badkamer voorzien van inloopdouche, bidet en wastafelmeubel met dubbele wasbak. Kledingkamer, ook als voorwaardige slaap- of werkkamer te gebruiken met ramen naar twee kanten en deels vaste kasten. De werkkamer met houtkachel biedt ook een mooi uitzicht over de tuin en omgeving. Vanuit de werkkamer is het vijf treetjes omhoog naar de opkamer met plavuizenvloer. Ook daar een prachtig uitzicht naar de tuin door ramen naar twee kanten. Een stalen design trap leidt u naar de vide. Onder het kleine trapje naar de opkamer bevindt zich een gewelven (wijn) kelder. De hal, keuken, het toilet en de badkamer zijn voorzien van een plavuizenvloer met vloerverwarming.

1e Verdieping: Verrassend lichte overloop met lichtstraat. Twee slaapkamers waarvan één met dakkapel en wastafel en beide met vaste kastenwand. Tweede badkamer met douche, wastafelmeubel, 2e wandcloset en doorloop naar de vide.
Bergzolder met CV opstelplaats en doorloop naar berging boven de bijkeuken. Vanuit hier gaat er ook een trap naar de bijkeuken.

Bouwjaar: 1862 gerenoveerd & gemoderniseerd in 2012. Perceel: 2.010 m². Inhoud: ca. 1.058 m³. Woonoppervlakte: 242 m². Verwarming: Nefit Trendline (2018). Isolatie: Glas-, muur-, dak en plafond.
Energielabel: A.

lees meer +
€ 850.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Bakkersteeg 1 - ALMEN
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 850.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Aanvaarding:
    in overleg
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1862
  • Woonoppervlakte:
    242 m²
  • Perceeloppervlakte:
    2010 m²
  • Inhoud:
    1058 m³